Yağ aldırma ameliyatı, vücudun belli bölgelerinde birikmiş olan yağ kütlelerinin özel bir vakum ile yahut özel enjökterler ile çekilerek yağların vücuttan atılmasıdır. Söz konusu ameliyat kesinlikle bir zayıflama yöntemi değil, bir vücut düzenleme ameliyatıdır.
Bu ameliyat ile hacmi artmış olan ve diyet ile egzersiz gibi yöntemlere dirençli olan yağ kütlesi vücuttan uzaklaştırılırken, vücuttaki yağ hücreleri de azaltılır. Ameliyatta inatçı yağ kütlesi özel bir sıvının enjekte edilmesiyle hacimlendirilir.
Bu aşamadan sonra direkt bölgenin üzerine veya birkaç milimetre yakınına kesikler atılır. Bu kesiklerden yağ durumuna göre iki ila altı milimetre çapındaki kanül denilen metal borular deri tabakası içerisine yerleştirilir ve bu kanüller hortum aracılığı ile vakum cihazına bağlanır. Vakum cihazı çalıştırıldıktan sonra, kanüller yağ bölgesinde hareket ettirilir ve yağların vücuttan atımı başlar. Yağların emilerek vücuttan atılması işlemi planlanan vücut konturuna ulaşılıncaya kadar devam eder. Son yıllarda ise farklı ameliyat sistemleri geliştirilmiştir. Yeni yağ aldırma ameliyatı sistemlerinde yağlar ultrason dalgaları ile parçalanmakta, sonra kanüller ile çekilmektedir.
Söz konusu ameliyat ile derin katlardaki fazla yağlar da alınmakla beraber, son on yıl içerisinde geliştirilmiş olan yüzeysel yağ aldırma adı verilen işlem ile kontur düzensizliğine sebebiyet veren yağ birikimleri de alınabilmektedir. Bu teknik ile ayrıca deri sarkıklıklarının giderilmesi ve inatçı selülitlerin de yok edilmesinde etkin bir yöntem haline gelmiştir.
Liposuction Yağ Aldırma Ameliyatı Kimlere Yapılabilir?
Her cerrahi işlemde olduğu gibi bu operasyonda da ilk olarak alanında uzman bir doktorun görüşünü almak gerekmektedir. Yağ aldırma işlemi bir zayıflama yöntemi değildir. Bu yöntem yalnızca vücut hatlarının düzeltilmesinde ve bölgesel incelmede kullanılır ve asıl işlevi de budur. Eğer bölgesel ve dirençli yağlar dışında bir kilo probleminiz bulunuyor ise öncelikle yapmanız gereken kontrollü bir diyet ve spor programı ile fazla kilolardan kurtulmayı denemektir. Ancak spor ve diyet ile bu yağlardan kurtulamıyorsanız bu yönteme başvurabilirsiniz.

Yağ aldırma ameliyatı devamlı bir sağlık problemi bulunmayan, yeni doğum yapmamış olan ve hamile olmayan herkese uygulanabilmektedir. Ancak devamlı hastalığı bulunan örneğin kalp, diyabet gibi hastalıkları olan kişilere bu ameliyat yapılmadan önce birtakım testler yapılarak risk faktörleri belirlenmeli ve tehlike arz edebilecek durumlara önlem alınmalıdır.
Yağ Aldırma Ameliyatı Sonrası İyileşme Dönemi Nasıl Olur
Yağ aldırma işlemi sonrasında mutlaka bu ameliyat sonrası için özel olarak üretilmiş korselerden kullanılmalıdır. Söz konusu korseler alınan yağ kütlesinin miktarı ve kişinin kendi özelliklerine göre yaklaşık dört ila sekiz hafta arası kullanılır. Ödem ve morlukların görülmesi bu ameliyat sonrası için normal bir durumdur ve zaman ile ödem ve morluklar yok olur. Operasyonun ardından bir hafta geçmesi ile dikişler alınır ve 1-3 hafta sonrasından hastada bir problem yoksa normal hayatına geri dönebilir. Uygulamanın ardından bir ay geçmesi ile spor yapmak mümkündür.

Yağ Aldırma Ameliyatı Fiyat Ne Kadar?
Yağ aldırma fiyatları hastadan alınacak olan yağ miktarına ve uygulamanın yapılacağı alana göre, yastanın yaşına, kilosuna, anestezi şekline ve ek tedaviye ihtiyaç duyup duymaması gibi değişkenlere bağlı olduğundan oldukça değişkendir. Yağ aldırma ameliyatının bedelini en doğru şekilde öğrenebilmek için öncelikle Clinic Care Center uzman doktorlarına muayene olmanız gerekmektedir. Hastaya bağlı olan faktörlerin dışında diğer faktörlere bağlı olarak da ameliyatın bedeli değişkenlik göstermektedir.