Transit Bipartisyon Ameliyatı Fiyatları 2025 65.000 TL

Transit Bipartisyon Ameliyatı Fiyatları İstanbul’da 65.000 TL ile 85.000 TL arasında değiklik göstermektedir. Transit Bipartisyon ameliyatı, Clinic Care Center adresimizde Tip-2 diyabet hastalıklarını tedavi etmek için başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.

Şeker hastalığının kontrol altına alınması için tanımlanan bu ameliyat, temelinde ince barsak hormonlarının uyarılmasını sağlar. Cerrahi operasyon esnasında ince bağırsakların 1/3 kısmının mideye bağlanması ile işlem tamamlanır.

Transit Bipartisyon ameliyatı, pankreastan insülin salgılanmasına yardımcı olduğu için hastalığın tedavisinde uzun vadeli ve kalıcı bir etkiye sahiptir. Ancak bu ameliyat, hem diyabet hastası olan hem zayıf olan insanlara uygulanabilir. Eğer ileri derece diyabetle birlikte fazla kilo sorunu varsa diğer tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekir.

Transit Bipartisyon Nedir?
Tip-2 diyabet hastalarının zayıf olma ihtimali son derece düşüktür.

Transit Bipartisyon Nedir?

Transit Bipartisyon, Tip-2 diyabet hastalığının tedavisinde kullanılan yöntemlerden biridir. Diyabet, insülin hormonu yeterli düzeyde salgılanmasına rağmen bu glikozun hücrelere aktarılamaması durumudur. Uzun vadede devam etmesi yaşam kalitesini olumsuz etkiler, tehlikeli sonuçlar ortaya çıkarabilir.

Tedavisinde tercih edilen yöntemlerine bakıldığında bir kısmı kalıcı tedavi süreçleri değildir. Eğer hasta kilolu ise tedavi için obezite ameliyatlarında kullanılan teknikler kullanılır. Tip-2 diyabet hastalarının zayıf olma ihtimali son derece düşüktür. Ancak hasta zayıfsa, kalıcı bir tedavi yöntemine ihtiyaç varsa mutlaka transit Bipartisyon tercih edilmelidir.

Metabolik cerrahi operasyonlarda, mide hacmi sınırlandırılır. Kan şekerinin kontrol altına alınması için midenin ortalama %70’i işlevsiz hale getirilmelidir. İlk aşama, mide kısmının alınması ve kesi noktalarının zımbalanarak kapatılması ardından tamamlanır. Daha sonra ise bağırsaklara müdahale edilir ve bir kısmı kesilir. Midenin altında ikinci yol olarak bağlanır, iki farklı bağırsak yolu oluşturulur.

Ameliyatın sonucu olarak sindirim hızlanır, kana karışan şeker miktarı azalır. Alt bağırsağa besin geçme hızı arttığı için insülin hormonu miktarı beraberinde artmaktadır. Sonuç olarak diyabet hastalığına neden olan etkenler ortadan kaldırılır ve kalıcı bir tedavi sunulur. Kliniğimizde görev alan uzman doktorlarımız, engin bilgileri ile son derece başarılı ameliyatlar yapmaktadır. Hastalarımızın ameliyat sonrası takipleri yapılır, yaşam kalitelerini artıracak detayların tamamı için birebir ilgilenilir.

Transit Bipartisyon Ameliyatı Kimlere Yapılabilir?
Ameliyat olmak için gereken şartların sağlanmaması halinde yarar sağlamadığı görülmüştür.

Transit Bipartisyon Ameliyatı Kimlere Yapılabilir?

Transit Bipartition, diyabet hastalıklarının tedavisinde kullanılsa da her hasta için uygun değildir. Ameliyat olmak için gereken şartların sağlanmaması halinde yarar sağlamadığı görülmüştür. Bu nedenle hastaların önemli incelemelerden geçmesi ve uzman bir hekim tarafından ameliyata karar verilmesi gerekir. Tip-2 diyabet ameliyatı yapılabilmesi için olması gereken şartlar şu şekildedir;

  • Hastanın insülin üretebilme kapasitesinin yeterli olması gerekmektedir.
  • Vücut kitle endeksi 20 ile 30 arasında olmalıdır.
  • Farklı Metabolik sorunların olması ameliyatı olumsuz etkileyeceği için olmamasına dikkat edilir.
  • Hasta, ameliyatsız tedavi yöntemlerini denemiş olmalı ve sonuç alınmamış olmalıdır.

Ameliyata uygunluk, fiziksel tetkiklerin yapılması halinde karar verilebilecek bir süreçtir. Eğer hastanın tedavi edilmesi için uygulanması mümkün olan farklı tedaviler varsa, bu tedaviler görülmelidir. Hastaların sağlık durumları, psikolojileri gibi birçok etken dikkate alınır ve ameliyata hazırlanır. Uzman hekimlerimiz ameliyat öncesi ve sonrasında hastaların takibini yapmaktadır.

Bu ameliyatlar, hastaların kilolu olmaması halinde yapılabilir. Eğer şeker hastalığı ile birlikte fazla kilo problemi varsa, izlenmesi gereken tedavi süreci daha farklıdır. Bu durumda hastalara mide bypass ameliyatları önerilir. Transit Bipartisyon, iştah azalmasına neden olsa da sağlıklı beslenme ile hastaların kilo almaları mümkündür.

Transit Bipartisyon Ameliyatının Avantajları
Son derece başarılı sonuçlar alınmasından dolayı riskleri veya dezavantajları yok denecek kadar azdır.

Transit Bipartisyon Ameliyatının Avantajları

Transit Bipartisyon ameliyatı, gelişen sağlık sektörü ile hayatımıza henüz yeni giren tedavi süreçlerinden biridir. Son derece başarılı sonuçlar alınmasından dolayı riskleri veya dezavantajları yok denecek kadar azdır. Sindirim sistemi teknikleri arasında son geliştirilen tedavilerden olması, birçok avantaja sahip olmasını sağlamıştır. Şeker hastalığı ameliyatı avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • Vitamin ve mineral takviyelerinin ortalama 6 ay kullanılması yeterlidir. Sürekli kullanıma ihtiyaç yoktur.
  • Sindirim sistemindeki hiçbir parça atıl hale getirilmediğinden sağlıklı insanlarla hemen hemen aynı sonuçlar alınmaktadır.
  • Hemoglobin değerinin normal değerlere çok yakın olduğu görülür, diğer tedavilerde olduğu gibi artış görülmez.
  • Hastanede yatma süresi kısadır ve hastalar ortalama 1 hafta içerisinde günlük yaşamına devam edebilir.

Ameliyatın üzerinden 5-6 yıl geçtiğinde, hastalarda kilo alımı görüldüğü olmuştur. Bu nedenle beslenme düzenine dikkat edilmesi, mümkün olduğunca spor yapılması tavsiye edilir. Ameliyat sonrasında uygulanması gereken diyet listeleri, uzman diyetisyenlerimiz tarafından hazırlanmakta, hastalarımızın kilo takibi yapılmaktadır.

Transit Bipartisyon Ameliyatının Riskleri
1 yıl içerisinde ise hasta tamamen iyileşir

Transit Bipartisyon Ameliyatının Riskleri

Cerrahi müdahaleler sonrasında çeşitli komplikasyonlar görülebilmektedir. Transit Bipartisyon işlemi de nadiren yan etkilerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Ameliyat sonrasında görülme riski olan ilk risk, emboli oluşumudur. Emboli, kan pıhtıları sebebi ile organ damarlarında tıkanma meydana gelmesidir.

Nadiren bağırsak tıkanıklığı yaşanma ihtimali de vardır. Her iki durumda da doğru müdahaleler yapıldığında, hastalarda kalıcı bir hasar söz konusu değildir. Ameliyat sonrasında doktorlarımız hastaları gözetim altında tuttuğundan, komplikasyonlara karşı gerekli önlemler kısa süre içerisinde alınmaktadır. Hastaların iyileşme sürecinde tavsiye edilen diyet listelerine uymaları, sağlıklı sonuçlar alınması için önemlidir. Bunun dışında herhangi bir risk ve dezavantajı yoktur.

Ameliyat Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Transit Bipartisyon ameliyatı sonrasında diyabetten kaynaklanan Metabolik sorunların büyük kısmında iyileşme görülür. 1 yıl içerisinde ise hasta tamamen iyileşir ve normal insanlarla eşdeğer sağlığına kavuşur. İyileşme süresi içerisinde hastalara düşen bazı sorumluluklar vardır. Genel olarak ağır bir ameliyat değildir ve kısa sürede hastaneden taburcu edilir.

Hastaların dikkat etmesi gereken başlıca etken beslenme düzenidir. Diyetisyenlerimiz tarafından ortalama 7 haftalık bir diyet listesi hazırlanır. 3 aşamadan oluşur ve sıvı dönem, püre dönem, katı dönem olarak birbirinden ayrılır. Şeker hastalığında kullanılan diyet listelerine benzer diyet listeleri verilir. Hastalar dikkat ettiği sürece kalıcı ve kesin bir iyileşme yaşandığı görülür.

Ameliyat Sonrası Diyet Ne Kadar Sürer?
Diyet süresi ve listeleri, hastalara özel yapılmalıdır

Ameliyat Sonrası Diyet Ne Kadar Sürer?

Transit Bipartisyon operasyonu, şeker hastalığının kalıcı olarak tedavi edilmesi için uygulanır ve tedavi ardından diyet listeleri hazırlanır. Diyetin ilk aşamasında hastanın bir süre sıvı ile beslenmesi gerekir. Daha sonra yumuşak gıdalar tüketilmeye başlanır ve son olarak katı döneme geçilir. Bu sürecin en çok 8 hafta olduğunu söylemek mümkündür. Bazı hastalara 6 haftalık diyet listeleri de verilebilir.

Diyet süresi ve listeleri, hastalara özel yapılmalıdır. Bu nedenle her hastanın sağlık kontrolleri yapılmalı, ameliyat sonrasındaki kan değerleri kontrol edilmelidir. 6-8 ay arasında hasta, vitamin ve mineral takviyesi alacağı bir diyet yapar. Ancak diğer operasyonlarda olduğu gibi sürekli kullanılmasına gerek yoktur.

Clinic Care Center ekibi olarak hastalarımızın ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası sağlık durumlarını düzenli olarak kontrol etmekteyiz. Diyet aşamasında uzmanlarımızla görüşebilir, dilerseniz diyet listelerinde düzenleme yapılmasını talep edebilirsiniz. Sağlığınızı olumsuz etkileyecek her faktörün önüne geçmek adına profesyonel hizmetler sunulur.

Ameliyattan Sonra Kilo Alınır Mı?
Transit Bipartisyon ameliyatı doğrudan kilo almaya sebep olan bir ameliyat değildir

Ameliyattan Sonra Kilo Alınır Mı?

Ameliyattan hemen sonra kilo almaya başlamak zordur. Ancak hastaların Metabolik sorunları ortadan kalktığı için eğer aşırı zayıflık söz konusu ise normal kilolarına dönerler. Ortalama 5-6 yıl sonunda ise kilo artışı olduğu görülebilir. Ancak bu durum ciddi bir kilo alımı olmadığı gibi kontrol edilmesi mümkündür. Transit Bipartisyon ameliyatı doğrudan kilo almaya sebep olan bir ameliyat değildir.Diğer Obezite amaeliyatları için buradan görebilirsiniz.

Diğer Obezite Tedavileri Nedir?

  • Tüp Mide Ameliyatı: Tüp Mide Ameliyatı, tıbbi olarak Sleeve Gastrektomi olarak da bilinen bir obezite ameliyatıdır. Bu prosedürde midenin büyük bir kısmı çıkarılır ve daha küçük bir tüp şeklinde kalır. Ameliyat genellikle laparoskopik cerrahi yöntemiyle gerçekleştirilir, yani karın bölgesinde küçük kesiler yapılır ve özel cerrahi aletler kullanılarak işlem gerçekleştirilir.
  • Gastric Bypass Ameliyatı: Gastrik Bypass (Mide Bypass) ameliyatı, obezite tedavisi için uygulanan bir cerrahi prosedürdür. Bu ameliyatta midenin üst kısmı küçültülür ve bağırsakların bir kısmıyla bağlantısı değiştirilir.
  • Gastric Mini Bypass Ameliyatı: Mide Mini Bypass ameliyatında, midenin küçültülmesi ve bağırsakların yeniden düzenlenmesi gibi iki ana prensip benimsenir. Ancak mide mini bypass ameliyatı, geleneksel gastrik bypass ameliyatına kıyasla daha kısa bir bağırsak değişikliği yapılmasını içerir.
  • Mide Balonu: Mide balonu, aşırı kilolu veya obez bireylerin kilo vermesine yardımcı olmak için kullanılan geçici bir tedavi yöntemidir. Bu prosedürde, mideye endoskopik veya yutulabilen olarak yerleştirilen şişirilebilir bir balon kullanılır.
  • Mide B0t0ksu: Mide b0t0ksu, obezite tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Bu işlemde, mideye botulinum toksini enjekte edilir. Botulinum toksini, midenin hareketlerini yavaşlatarak iştahı azaltır ve tokluk hissini artırır.
Kaynakçalar: Atıf ve kaynakça yazımı hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu bağlantıları takip edin.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7720242/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33786112/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4236233/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5112115/
https://publications.aap.org/pediatrics/article/151/2/e2022060640/190443/Clinical-Practice-Guideline-for-the-Evaluation-and?autologincheck=redirected
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8542997/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7455579/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8609996/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6394763/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32192634/#:~:text=Bariatric%20surgery%20comprises%20a%20group,and%20the%20duodenal%20switch%20procedure.
kaynakça

İçeriğin geliştirilmesinde ccc media katkı sağlamıştır. Lütfen unutmayın ki sitemizde bulunan içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır ve kesinlikle tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içermez. Teşhis ve tedavi için her zaman bir sağlık profesyoneline başvurmanız önemlidir.

Çevrimiçi Danışmanlık