Kaş Ekimi Fiyatları 2024 Güncel 18.500 TL 😚 

Kaş ektirmek buna ihtiyaç duyan herkesin yaptırabileceği bir işlemdir. Kaş ekimi özellikle kanser gibi sebeplerden dolayı dökülme yaşayan kişilerin sık tercihleri arasında bulunur. Genetik sebepler, aşırı dökülme gibi sorunlar da kaş ekimi yaptırılmasına neden olabilir. Bilinenin aksine ekim sadece saç ve kafa derisi üzerinde yapılmamaktadır. En sık ekim yapılan bölge saçlar olsa da kaş, sakal ve bıyık için de ekim yapılabilmektedir.

Kaş ekimi yaptırmak isteyenlerin profesyonel ve tecrübeli yerler ile iletişime geçerek bu işlemi yaptırmaları önerilir. Her ne kadar yaygın olarak yapılsa da teknikler konusunda birçok klinik yeni teknolojiyi takip etmemektedir. Günümüz teknolojisi kullanılarak yapılan kaş ekimi işlemleri daha kısa sürede etkisini göstermektedir. Kaş ekimi yaptıran kişiler yaşamlarına kaldıkları yerden devam edebilirler. Normal yaşama dönmek için beklemelerine ya da zaman kaybetmelerine gerek yoktur.

Kaş Ekimi Nedir?
Kaş Ekimi Nedir?

Kaş Ekimi Nedir?

Kaş ekimi yöntemleri herkesi kapsayacak metotlara sahiptir. Kaş ekimi erkeklerin ve kadın tercih ettiği bir işlemdir. Cinsiyet ayrımı bulunmayan bu operasyonu ihtiyacı olan herkes yaptırabilir. Kaş ekimi kaşlarda dökülme yaşandığında yapılan işlemlerden biridir. Kişiler karşı kaybı yaşadıkları takdirde isterlerse kaş ekimi yaptırabilirler. Kaş ekimi, özellikle gençlik dönemlerinde gerçekleştirilen bir işlemdir. Ergenlik dönemlerinde dökülmeye başlayan kaşlar, orta yaşlardan itibaren ekim yöntemiyle yerine getirilebilir.

Kaş ekimi yapılmasını birçok sebebi vardır ve temel nedeni karşın dökülmesidir. Bu dökülmelerin önüne geçmek ya da dökülmeler den sonra boşalan alanı doldurmak için kaş ekimi yöntemi kullanılabilir. Bu yöntem Türkiye’de ve dünyada birçok farklı yerde herkes tarafından tercih edilebilen bir işlemdir. Kaş ekimi yaparken kullanılan malzemeler ve metotlar saç ekiminden biraz daha farklıdır. Bu yöntem özellikle kaşların kalıcı olarak yeniden yerine getirilmesini hedefler.

Kaş Ekimi Kimlere Yapılır?

Kaş ekimi yaptıranlar bu işleme ihtiyaç duyan kişilerdir. Sağlık sebepleri tramvay ya da farklı nedenlerden dolayı kaç dökülmesi yaşayan herkes kaş ekimi yaptırabilir. Kaş ekimi yaptırmak için hem psikolojik olarak hem de fiziksel olarak sağlığın yerinde olması önerilir. Kaş ekimi yaptırmak sanıldığının aksine çok da kolay olmayan 1 süreçtir ve yaptıran kişinin herhangi bir cilt probleminin olmaması gerekir. Cilt problemi olan kişiler ya da yanık sebebi ile kaş kaybına uğrayanlar genellikle kaş ekimini tercih etseler de öncelikle muayene gerçekleştirilmesi gerekir.

Saç dökülmesinin nedenlerine bağlı olarak kaş ekimi yapılabilmektedir. Kaş ekimi genellikle yirmili yaşlardan itibaren yaptırılabilir ve yetmişli yaşlara kadar uygulanmaya devam edilebilir. Yirmili yaşlar denmesinin sebebi ise ergenlik çağının sonlarına yaklaşılmasıdır. Hormonların daha dengeli olması ve kişinin büyüme evresinin tamamlanması nedeni ile kaş ekimi bu yaşlardan itibaren yaptırılması önerilen bir işlemdir.

Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?
Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?

Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?

Kaş ekiminin yapılışı saç ekimine benzerlik gösterir. Kaş ekimi yapılırken saç ekiminde kullanılan birçok yöntem burada da uygulanır. Farklılıklar olsa da benzerlikler daha fazladır. Kaş ekiminde işlem genellikle 4 saate kadar sürebilmektedir. Bunun temel sebebi ise alanın incelenmesi ense kökünden saçların alınması ve bütün bu işlemlerin kaş bölgesine uygulanmasıdır.

Özellikle enseden alınan köklerin karşılama yerleştirme aşamasında 3 ila 4 saatlik 1 süre gerekmektedir. Kaşın nasıl bir eğime sahip olacağı, kaşın kalınlığı ve kaşın çizgisi gibi unsurlar da oldukça önemlidir. Bütün bu tasarım süreci tamamlandıktan sonra kaş ekimi aşamasına geçilir. Kaş ekiminin yapılmasına izleyen aşamalar uzmanlar tarafından yönetilmeli ve bu süreçte kaliteli ekipmanlar kullanılmalıdır. Kaşın yanlış ekilmemesine de özen gösterilmesi gerekir.

Kaç yanlış ekildiği zaman ortaya çıkacak olan sonuçtan danışanlar memnun olmayabilir. Bu tarz problemler yaşamamak için kaş ekiminin yapılma biçimine, kaş ekiminde kullanılan malzemelere ve yönteme önem verilmelidir.

Kaş Ekimi Neden Yapılır?

Kaş ekiminin yapılma nedenleri kişiden kişiye değişebilir. Genellikle kaş kaybı ile bağlantılı olsa da kaş kaybı yaşamanın nedenleri de kendi içerisinde farklılaşabilmektedir. Kaş ekiminin nedenleri şunlardır:

  • Kaş dökülmesi
  • Kaşların hacim kaybetmesi
  • Kaşların kalınlığını kaybetmesi
  • Kaşların kaybedilmesi

Kaşların kaybedilme ya da dökülme nedenleri ise şu şekildedir:

  • Travma
  • Kaza
  • Yanık – yanma
  • Genetik faktörler
  • Hastalıklar
  • Cilt rahatsızlıkları
  • Yanlış epilasyon yöntemlerine maruz kalmak
  • Aşırı dökülme
  • Kısmi kellik

Kaşların kaybedilme ve dökülme sebeplerini oluşturur. Birçok nedenden dolayı kaşlar dökülebilir. Kişiler bu durumda öncelikle kaşların neden döküldüğünü bulmalı ve ardından kaş ekim yöntemlerini tercih etmelidir. Eğer cilt üzerinde enfeksiyon, kanser ya da hastalık var ve seviyesi ilerlemiş ise kaş ekimi yapılamaz. Dolayısı ile öncelikle kaş dökülmesinin nedenlerinin bulunması gerekir.

Kaş Ekiminin Avantajları Nelerdir?
Kaş Ekiminin Avantajları Nelerdir?

Kaş Ekiminin Avantajları Nelerdir?

Kaş ekiminin yararları hem fiziksel hem de psikolojik olarak görülür. Kaş ekiminin avantajları şu şekilde sıralanabilir:

  • Kişinin kendini daha iyi hissetmesi.
  • Sosyalleşme problemlerinin giderilmesi.
  • Ayrımcılığa maruz kalınıyor ise bu ayrımcılık sorununun çözülmesi
  • Kişinin kendisi için en iyi görünüme kavuşması
  • Kişinin beklentilerinin karşılanması
  • Estetik bir görünüm kazanılması
  • Dış görünüşe bağlı oluşan dışlamaların sonlanması (özellikle ergenlik ve gençlik çağlarında)
  • Kişinin psikolojik olarak daha rahat hissetmesi ve kendi üzerinde yarattığı baskıyı sonlandırması

Kaş ekiminin özellikle psikolojik avantajları arasında yer alır. Saç dökülmesi ve kaş dökülmesi gibi sorunlar kişileri psikolojik olarak kötü etkileyebilmektedir. İnsanların bu konu hakkında yorum yapması, kişilerin kendilerini ayna karşısında beğenmemelerine sebep olabilir. Dolayısı ile bu tarz sorunları çözmek için kalıcı yöntemler ile kaş ekimi ve saç ekimi uzman ekibimizle Clinic Care Center ile yaptırılabilir.

Kaş Ekimi Kaç Saat Sürer?

Kaş ekimi süresi 3 ila 4 saat arasındadır. Kaş ekiminin yapılması süreci toplamda 3 ya da 4 saattir. Bu süreç tek seansta yapılabileceği gibi bazı durumlarda danışanların sağlık durumları baz alınarak 2 seansa kadar yükselebilmektedir. Genellikle tek seansta ve 4 saatte bütün kaş ekimi süreci tamamlanmaktadır. Kaş ekiminin daha uzun sürdüğü bazı seanslar olsa da bu durum kişiden kişiye değişiklik gösterir. Çoğunlukla ortalama 3 ila 4 saat arasındadır.

Kaç Ekimi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Kaç Ekimi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kaç Ekimi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kaş ekiminden sonra dikkat edilecekler arasında kabuklanma ve dökülme aşamaları yer alır. Kaş ekimi yapıldıktan sonra vücutta kabuklanma meydana gelmektedir. Bu kabuklanma durumu saç ektirme durumunda da geçerlidir. Dolayısı ile kaş ekiminden sonra kabuklanma yaşandığında kişilerin bölgeyi kaşımaması ve bölgeye zarar verecek işlemler yapmamaları gerekir. Bu kullanma süreci kendiliğinden iyileşen bir süreçtir. Her ekimden sonra kabuklanma yaşamak normaldir.

Kaş Ekiminde Kaşa Şekil Verilir Mi?

Kaş ekimi ile şekil vermek mümkündür. Kaş ekimi eğer sıfırdan yapılıyor ise bu durumda kaşlara şekil verilmesi mümkün olur. Kaşına şekil vermek isteyen kişiler kaş ekiminde tasarım yapılırken istedikleri şekli ve kalınlığı uzmanlara iletebilir.

Kaş Ekimi Yapıldıktan Ne Kadar Süre Sonra Kaşlar Çıkar?

Kaş ekiminden sonra kaşların çıkma süresi 3 aydır. 3 aylık süre içerisinde kaş ekimi nihai sonucunu verse de genellikle 8 ay kadar iyileşme süreci devam etmektedir. Bunun temel sebebi ise vücudun hem adaptasyon sürecinin kişiden kişiye değişmesi hem de uygulamanın farklı yöntemlerle gerçekleştirilmesidir. Kaş ekimi 8 ayın sonunda tamamen alana yerleşir.

4.7/5 - (29 votes)

İçeriğin geliştirilmesinde ccc media katkı sağlamıştır. Lütfen unutmayın ki sitemizde bulunan içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır ve kesinlikle tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içermez. Teşhis ve tedavi için her zaman bir sağlık profesyoneline başvurmanız önemlidir.

💬 Çevrimiçi Danışmanlık