İmplant Nedir?

İmplant nedir ile ilgili içeriğimize hoş geldiniz. İmplantlar, eksik bir vücut parçasını değiştirmek veya hasarlı bir vücut parçasının işlevini iyileştirmek için deri altına yerleştirilen tıbbi cihazlardır. Diş implantları, omuz protezi implantları, kalp kapağı implantları ve diz protezi implantları dahil olmak üzere birçok implant türü vardır. İmplantlar metal, plastik ve silikon gibi çeşitli malzemelerden yapılabilir. İmplantlar tipik olarak birkaç yıl dayanır ve etkinliklerini sürdürmek için düzenli kontroller gerektirir.

İmplant nedir, belirli bir işlevi yerine getirmek için kalıcı veya geçici olarak vücuda implante edilen bir cihaz olarak tanımlanır. İmplantlar, eklemler veya dişler gibi eksik vücut parçalarını değiştirmek için kullanılabilir veya ilaç veya diğer tedavileri vermek için kullanılabilir. Birçok farklı implant türleri vardır ve her birinin kendi yararları ve riskleri vardır.

En yaygın implant türlerinden biri diş implantıdır. Diş implantları, eksik dişleri değiştirmek için kullanılır ve üç bölümden oluşur: çene kemiğine cerrahi olarak yerleştirilen küçük bir titanyum post olan implantın kendisi; implantı diş kronuna bağlayan bir bağlayıcı olan abutment; ve porselen veya başka bir diş materyalinden yapılmış diş kronunun kendisi.

İmplantların Faydaları Nelerdir?

İmplantlar, diş restorasyonunun en popüler biçimlerinden biridir. Çene kemiğine yerleştirilen titanyum bir post ve üstüne yerleştirilen porselen bir krondan oluşurlar. İmplantlar genellikle diş restorasyonunun diğer formlarına göre birçok fayda sağladıkları için seçilir.

İmplant Çeşitleri Nelerdir?

Çeşitli cerrahi işlemlerde kullanılan birçok implant türü vardır. Diş implantları, meme implantları ve kalça implantlarını içerir. Diş implantları eksik dişlerin yerine kullanılmaktadır. Küçük bir titanyum direk çene kemiğine cerrahi olarak implante edilir ve daha sonra direğe bir diş restorasyonu eklenir. Meme implantları, meme boyutunu büyütmek veya kilo kaybı veya hamilelik sonrası kaybedilen meme hacmini geri kazandırmak için kullanılır. Kalça implantları, hastalıklı veya hasarlı bir kalça eklemini değiştirmek için kullanılır. Metal üzeri metal ve seramik üzeri seramik yataklar dahil olmak üzere birçok farklı kalça implantı türü mevcuttur.

İmplantlar Nasıl Yerleştirilir?

İmplantlar bir diş hekimi veya ağız cerrahı tarafından ağza yerleştirilir. Diş hekiminiz dişlerinizin ölçüsünü alacak ve diş laboratuvarına gönderecektir. Bu izlenimi dişlerinizin bir modelini oluşturmak ve bir kuron, köprü veya takma diş yapmak için kullanacaklardır.

Laboratuvar ayrıca dişiniz için bir titanyum implant oluşturacaktır. İmplant, çene kemiğinize yerleştirilecek küçük bir vida gibidir.

Diş hekiminiz ağzınızı uyuşturacak ve implantı çene kemiğine yerleştirecektir. Daha sonra implanta kuron, köprü veya takma diş takacaklar.

İmplantlar Ne Kadar Sürer?

İmplantların implante edilmesi biraz zaman alabilir. İşlem genellikle yaklaşık altı ay sürer, ancak kişiden kişiye değişebilir. Kontrollere gitmeniz ve implantın düzgün şekilde iyileştiğinden emin olmanız gerekir.

İmplantların Riskleri Nelerdir?

İmplantlar güvenli midir? Bu, birçok insanın implant yaptırmayı düşünürken kafasına takılan bir sorudur. Ancak cevap basit değil. İmplant yaptırmanın riskleri olduğu gibi implant yaptırmamanın da riskleri vardır. Bir karar vermeden önce implant almanın hem risklerini hem de faydalarını anlamak önemlidir.

İmplant yaptırmanın en büyük risklerinden biri, yırtılma veya sızıntı yapmalarıdır. Bu olursa, silikon vücuda yayılabilir ve sağlık sorunlarına neden olabilir. İmplantlarla ilişkili bir diğer risk de kansere neden olabilmeleridir. Meme implantları ve kanser arasında bir bağlantı olduğunu gösteren çalışmalar var, ancak kesin bir bağlantı olup olmadığını belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç var.

İmplant almanın bir başka riski de emzirme ile ilgili sorunlara neden olabilmeleridir. Bazı kadınlar, implant süt kanallarını tıkayabileceğinden implant takıldıktan sonra emzirmekte zorluk çeker. Bu gibi sizleri İmplant Tedavisi kategorimizde yer alan içeriklerimize Google aracı ile ulaşabilir ve daha pek çok bilgilere ulaşım sağlayabilirsiniz. Konumuz ile alakalı olan Diş İmplantı makalemizi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

5/5 - (2 votes)

İçeriğin geliştirilmesinde ccc media katkı sağlamıştır. Lütfen unutmayın ki sitemizde bulunan içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır ve kesinlikle tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içermez. Teşhis ve tedavi için her zaman bir sağlık profesyoneline başvurmanız önemlidir.